Wijngist robuust rood Oenoferm Structure – 5 gram (25l sap)- ERBSLOH

1,65

7 op voorraad

Wijngist robuust rood Oenoferm Structure - 5 gram (25l sap)- ERBSLOH 1,65

Gratis bezorgd vanaf € 50, tot € 50 betaal je €7.95
Vandaag besteld binnen 1 tot 3 dagen in huis*
Bepaal zelf of je voor- of toch liever achteraf betaalt


Oenoferm® Structure is bijzonder geschikt voor het maken van robuuste, volle en tannine-rijke rode wijnen.

De tanninestructuur is niet overheersend of storend, maar wordt harmonieus opgenomen in de totale smaakstructuur. Tannines beïnvloeden en ondersteunen de structuur van de rode wijn positief en benadrukken de typische aroma’s van kersen, bessen en noten. Mocht malo-lactische gisting gewenst zijn na de alcoholische gisting, dan kan deze gemakkelijk op gang worden gebracht door toevoeging
van BioStart® culturen.

Aanbevolen gistingstemperaturen: 18-28°C.
Alcoholtolerantie: 15 volumeprocent

Dosering: Een toevoeging van 5 gram Oenoferm® Structure per 25 liter most levert een optimaal aantal levensvatbare gistcellen per ml most. Dit hoge aantal cellen garandeert een onmiddellijk begin van de gisting en een overwicht van wilde gist culturen.

Gebruik: rehydrateer de Oenoferm® Structure in 2,5 liter vocht (zen lauw 1:1 mengsel van most en water (37-42 °C). Meet de temperatuur, als het mengsel te warm is sterven de gistcellen onmiddellijk af.) Oenoferm® Structure wordt er langzaam doorgeroerd. Laat gedurende 20 minuten zwellen. De giststarter wordt vervolgens onder voortdurend roeren aan het vat toegevoegd. Het temperatuurverschil tussen de warme giststarter en de koele most mag niet meer dan 8 °C bedragen. Anders zou een zogenaamde gistschok kunnen ontstaan en zouden veel gistcellen
worden beschadigd, waardoor de gist minder goed zou presteren.

Vacuüm verpakt. Koel en droog bewaren. Geopende verpakkingen onmiddellijk opnieuw sluiten en binnen 2-3 dagen verbruiken.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Wijngist robuust rood Oenoferm Structure – 5 gram (25l sap)- ERBSLOH” te beoordelen