Wijnstok Siegerrebe op onderstam SO4 – ook eetdruif
4,15 – 284,95
Algemeen over wijnstok variëteit Siegerrebe :
Druif:
Een zeer vroeg rijpende, laat bloeiende, roze wijndruif die ook heerlijk is om vers te eten. Uit Duitsland, waar de naam vertaald “overwinningsdruif” betekent.
De variëteit werd in 1929 in Rheinhessen (Duitsland) gecreëerd uit een kruising van Gewürztraminer en Madeleine Angevine, hoewel er enige twijfel bestaat over de exacte herkomst van Siegerrebe. Het werd pas officieel uitgebracht in 1958 en werd bijna onmiddellijk gebruikt om zwakkere wijngaarden op te peppen.
Wijn:
Deze vroege variëteit produceert bessen die rijk zijn aan suiker, maar niet erg zuur. Het produceert gouden witte wijnen die rijk zijn aan alcohol en muskaatachtig. Door zijn bijzondere aromatische eigenschappen wordt het beschouwd als een bouquetras.
Hij wordt meestal gemengd met andere druivensoorten.
Aroma’s van abrikoos, citroen, kruiden (kurkuma, nootmuskaat, enz.), lychee, meloen, honing, pompelmoes, peer, roos, enz.
Teeltadvies bij wijnstok Siegerrebe :
Niet erg resistent tegen chlorose. Afhankelijk van het jaar gevoelig voor millerandage (afwijkende vruchtzetting), vogels, wespen, enz. Rijpt vroeg (begin augustus tot 1e week september).
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.