Verse barbecue worsten
Maak met een paar vrienden op een mooie zonnige zomerdag heerlijk eigengemaakte verse barbecue worsten. Dit is een variant met tijm, knoflook en honing.
Ingrediënten
- 800 gram varkensvlees
- 200 gram vet
- uien
- knoflook
- tijm
- honing
- zout
- peper
Voorbereidingen
Haal de varkensdarmen uit het zout en spoel de darmen af met water. Spoel ook de binnenkant van de darmen. Snipper het uitje en fruit het.
Vlees voorbereiden
Maal het vlees en het vet door de gehaktmolen en meng de gefruite ui, knoflook, tijm, honing, zout en peper naar smaak door de vleesmix. Doe de vleesmix in een bak en doe er een beetje water bij en meng het goed door elkaar.
Vullen van de barbecue worst
Bak voor het vullen eerst een kleine gehaktbal van de vleesmix om te kijken of de smaak goed is. Rijg de darmen aan het worstenvulpijpje. Doe de vleesmix in de vulbus en vul de darmen.
Bakken van de barbecue worsten
Bak de barbecue worsten op een laag vuur goud bruin.
Categorie
Reviews
Waardering:
Gemaakt voor de winter BBQ. Iets andere kruiden gebruikt maar ga het zekers vaker proberen!
Gereviewd door Dirk op 27-11-2013