Varkenspoot op Chinese wijze
Wil je een keer wat anders proberen? Probeer dan eens deze heerlijke varkenspoot op Chinese wijze.
Ingrediënten
- 2 varkenspoten
- Verse gember
- 4 tenen knoflook
- 1 liter appelsap
- 75 ml sojasaus
- 20 gram suiker
- 1 rode peper
- 40 ml azijn
Varkenspoten voorbereiden
Verwijder de varkensschenkel en splijt de varkenspoot. Het splijten van de varkenspoten vergt wat wilskracht.
Varkenspoot braden
Verwarm twee eetlepels zonnebloemolie in een pan en bruin de varkensschenkel en de varkenspoten hierin. Snij ondertussen de knoflook en één gedeelte van de gember en rasp de rest van de gember. Voeg de knoflook en gember toe.
Gerecht laten sudderen
Voeg de appelsap, sojasaus, azijn en suiker toe en eventueel wat water indien niet alles bedekt is. Voeg als laatste de rode peper toe en wat vers gemalen zwarte peper. Breng alles aan de kook en laat het daarna een uur tot anderhalf uur sudderen.
Serveer deze heerlijke varkenspoten met noodles.
bron: Hugh Fearnley-Whittingstall Chinese-style pig's trotters recipe
Categorie
Reviews
Waardering:
Waardering:
Prima website en heerlijke recepten
Gereviewd door Hedwig Gommeren op 08-02-2015
4/5.
Gereviewd door Verstraelen François op 07-12-2023