CurryWorst van Brandt en Levie
Ik zal nooit vergeten dat ik voor het eerst in Berlijn een Curry Worst at. Ik nam een hap en spuugde hem direct uit. Het was niet te vreten.
Later hebben we nog vaak nagedacht om toch ook eens te gaan experimenteren met Curry Worsten en wat bleek. Een goede Curry Worst mag dan een tikkeltje ordinair zijn. Hij is vooral ook verdomde lekker.
Dit is onze variant van de trots van Duitsland. Zelf houd ik er wel van als een worst goed grof is. Maar dit is dan weer net een worst die je toch beter op de fijne plaat kan draaien.
Ingrediënten
- 1 kg vlees (kinnebak & schouder)
- 1,5 gram karwij
- 0,8 gram piment
- 1 gram foelie
- 1,5 gram mosterd
- 3 gram azijn
- 2% room
- 2,5 zwarte peper
- 1,5 gram witte peper
- 15 cl water
- 14 gram zout
Draai je worstvlees op een fijne plaat. Meng alle ingrediënten en kneed het vlees tot er een goede binding ontstaat. Stop het worstvlees met een worststopper in een goed gespoelde varkensdarm.
Samuel Levie