Zelfgemaakte oven-chips, ovenheerlijk!
Met het aanbreken van de vakantieperiode, was het tijd om weer een keer wat nieuws te proberen. Ik had net wat aardappels (Frieslanders) uitgestoken en de hoogste tijd om een keer te proberen chips te maken.
Ingrediënten
- Kruimige aardappels
- Snufje Paprikapoeder
- Snufje Kerriepoeder
- Snufje Zout
- Olijfolie
Het snijden van de zelfgemaakte oven-chips
Snijdt de aardappels in dunne schijfjes, dit kan je doen met een rasp waar een vlijmscherp mesje aan de zijkant zit, een groentesnijder, of een gewoon keukenmes. De schil hebben we aan de aardappels laten zitten, dit zorgt voor een lekker korstje aan de oven-chips. Dep de aardappels af met een stuk keukenpapier of theedoek. Zo blijft er iets minder vocht in zitten en komen de oven-chips lekker knapperig uit de oven.
Het kruiden van de zelfgemaakte oven-chips
Zoals een ware top-kok zal zeggen: “less is more”, dus niet te veel kruiden en zout toevoegen. Een beetje kerrie- of paprikapoeder, zout en olijfolie (paar druppels) zou voldoende moeten zijn voor smaakvolle oven-chips. Uiteraard kan je alle andere kruiden gebruiken die je lekker vindt.
Bakken van de oven-chips
Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de gekruide oven-chips gedurende 20 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Kijk na circa 15min even in de oven of de oven-chips niet te donker worden, de ene aardappelsoort gaart namelijk iets sneller dan de ander.
Serveren van de zelfgemaakte oven-chips
Laat de oven-chips 5 minuten afkoelen voordat je ze serveert. Het is wel lekker om ze warm te serveren!
Zorg er voor dat je genoeg hebt gemaakt voor een tweede shift oven-chips, zodat je een tweede ronde kan geven.
Eet smakelijk!
Categorie
Reviews
Waardering:
Waardering:
Makkelijk en lekker 10
Gereviewd door Rosa L.M. Kelderman op 15-01-2016
HELEMAAL NIKS
Gereviewd door berta op 23-09-2024