Zelf mosterd maken
Je verwacht het niet maar zelf mosterd maken is simpel en leuk om te doen. Dit recept is voldoende voor één pot mosterd.
Ingrediënten
- 100 gram mosterdzaad
- 200 ml wittewijnazijn
- 1 theelepel kurkum
- 50 gram rietsuiker
- Peper
- Zout
Voorbereiding
Als je van een "gladde" mosterd houdt kun je het beste de mosterdzaden een nacht laten weken. Mocht je net zoals ik geen geduld hebben kun je deze stap ook overslaan.
Zelf mosterd maken
- Giet het mosterdzaad met de wittewijnazijn in een keukenmachine en voeg de verschillende specerijen en suiker toe
- Draai nu een minuut of vijf tot dat je een gladde mosterd hebt. Je kunt de mosterd ook langer laten doordraaien als je liever een gladde mosterd wilt.
Tip: Liever geen suiker gebruiken? Dan kun je dit ook vervangen voor honing
Vul de pot met mosterd
Als je mosterd goed wilt bewaren moet je de potten goed steriliseren. Doe de potten in een pan met kokend water en laat ze afkoelen. Vul de pot met mosterd.
Het is het beste om niet direct vers gemaakte mosterd direct te proeven. De mosterd moet "rijpen" om een echte mosterd te worden.
Categorie
Reviews
Waardering:
kan je de mosterd ook zonder suiker maken?
Gereviewd door Joke den Herder op 03-04-2014