Simpel hummus recept
Hummus, heerlijk voor een zonnige zondagmiddag. Hummus is een puree op basis van kikkererwten, tahin (pasta gemaakt van sesamzaad) en enkele andere ingrediënten. Hummus is oorspronkelijk afkomstig uit de Lavant, als onderdeel van de Libanese keuken. Tegenwoordig is het ook een populair dip in Nederland.
Ingrediënten
- 225 gram kikkererwten
- 2 eetlepels tahin
- teentje knoflook
- sap van 1 citroen
- 1 dl olijfolie
- 1 theelepel komijnpoeder
- parikapoeder
- peper
- zout
Hummus maken
Je kunt natuurlijk kikkererwten uit blik gebruiken, maar ik gebruik liever eigen gekookte kikkererwten. Doe de erwten een avond van te voren in een kom met water en zet het weg. Na 12 uur weken zijn de kikkererwten klaar om te koken. Meestal een paar uur, kijk op de verpakking voor de precieze tijd.
Het hummus recept
Doe de kikkererwten, tahin, knoflook en komijnpoeder in de keukenmachine (kan natuurlijk ook met de staafmixer). Pers de citroen uit en voeg deze toe, samen met olijfolie en wat peper en zout. Maal het geheel nu in de keukenmachine tot er een gladde purree. Schep het de hummus in een kommetje en maak de hummes af met wat olijfolie en paprikapoeder.
Enkele andere hummes recepten
Hummus met zongedroogde tomaten
Voeg een 50 gram zongedroogde tomaten toe aan het mengsel en vervang eventueel wat van de olijfolie met de olijfoilie van de zongedroogde tomaten.
Pittige hummus
Voeg twee theelepels parikapoeder en chilivlokken toe aan het mengsel.
Categorie
Reviews
Waardering:
8
Gereviewd door Carla op 20-04-2016