Boerenjongens
Mijn vader is helemaal gek op boerenjongens en een paar keer per jaar maak ik voor hem een pot boerenjongens. Boerenjongens is heerlijk voor bij een taart of bij een beetje ijs.
Ingrediënten
- 500 gram rozijnen
- 1 vanillestokje
- brandewijn
- 250 gram suiker
- pijpje kaneel
- 250 ml water
Boerenjongens voorbereiden
Verwijder de steeltjes van de rozijnen, was de rozijnen zorgvuldig en laat de rozijnen goed uitlekken. Doe het water in een pan en breng het aan de kook. Voeg vervolgens de suiker toe en los de suiker op in het water.
Beginnen met Boerenjongens
Neem de pan van het vuur en voeg onmiddellijk de rozijnen toe aan de hete suikerstroop zodat ze kunnen wellen. Voeg het vanillestokje en een pijpje kaneel toe en sluit de pan af met een deksel. Laat dit mengsel 24 uur staan zodat alle smaken in de rozijnen kunnen trekken.
Vul de potten
Als je boerenjongens goed wilt bewaren moet je de potten goed steriliseren. Doe de potten in een pan met kokend water.
Vul de potten voor de helft met rozijnen en schenk hier de brandenwijn op.
Na één tot drie maanden zijn de boerenjongens op zijn best. Hoe langer je het laat staan, hoe lekkerder de boerenjongens worden.
Categorie
Reviews
Waardering:
Waardering:
Love it
Gereviewd door Roy Dekoke op 18-06-2024
Waardering:
Jammer dat de hoeveelheid brandewijn, essentieel toch, niet aangegeven staat. Daarom begin ik hier niet aan.
Gereviewd door Freek op 30-03-2024
Waardering:
maak dit recept al vele jaren lekker over naturel pannenkoeken en ijs lekker??????????
Gereviewd door Johan Jurgens op 18-08-2022
Waardering:
Of ik het nog ken van vroeger het was een nieuwjaars lekkernij als de nieuwjaars gelukwensen aan de deur werd gebracht kregen de mensen als tegen prestatie een glaasje boerenjongens. Wij als kinderen mochten het niet stiekem wel natuurlijk dan gingen we de straat op om te kijken naar de ouderen die wankelend over de straat liepen lachen en veel plezier iedereen was in een jolige bui. Een glaasje boerenjongens?
Gereviewd door Jakob op 12-10-2021
Waardering:
Ga ik zeker proberen. Duidelijk en goed omschreven recept. Niet moeilijk en ik vermoed hééél lekker.
Gereviewd door Marian Fleuren op 29-10-2016
Waardering:
brandewijn is dat alcohol of cognac ? wat doe je er mee in dit recept ? en hoeveel moet je ervan gebruiken ? thanks
Gereviewd door Neirinck Dirk op 14-11-2014
Hoeveel brandewijn moet er in ik ga dat eens proberen heb nog nooit gedaan grtjs magda
Gereviewd door De deckers magda op 30-08-2024