Bietencarpaccio met geitenkaasdressing
Bietencarpaccio is een heerlijk en simpel gerecht om te maken. Je kunt er heel veel verschillende varianten van maken maar deze bietencarpaccio met geitenkaasdressing is een absolute aanrader
zijn gezond en zitten boordevol met vitamines. Bieten zijn eenvoudig te bereiden en je kunt makkelijk zelf bieten kweken. Geitenkaas is ook erg gezond, het bevat veel calcium en eiwitten.
Je kunt bietencarpaccio serveren als bijgerecht of als hoofdgerecht.
✓ Altijd voordelig geprijsd
Ingrediënten
Deze bietencarpaccio met geitenkaasdressing is voor vier personen en bevat de volgende ingrediënten.
- 3 rauwe bieten
- 3 takjes verse tijm
- 4 el olijfolie
- 1 el appelcider azijn
- 1 el honing
- 1 tl zout
- 1/2 citroen
- 100 gram geitenkaas
- 50 gram walnoten
Bereiding van bieten
Maak de bieten schoon. Verwijder de wortels en bladeren en was de bieten onder de kraan.
Bieten koken, zomerbiet of winterbiet?
Om de bieten te koken heb je nodig:
- Ongeschilde, gewassen bieten
- Water
- 1 tl zout
Er is een verschil in de kooktijd tussen zomerbieten en winterbieten. De kooktijd regel is
- Zomerbieten; 20 tot 30 miniuten
- Winterbieten; 1,5 tot 2 uur
Wilt je weten of de biet gaar is? Prik er met een vork in en als de biet zacht is dan is deze gaar. Een andere manier om de gaarheid te controleren is dat de schil los laat als de biet gaar is.
✓ Altijd voordelig geprijsd
Schillen en borden opmaken
Haal de blaadjes van de takjes tijm en voeg deze toe aan de olie, azijn en honing tot klop tot een dressing. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil in de dressig.
Tip: Doe alle ingredienten in een glazenpot, voeg alle ingeredienten toe. Draai de deksel en erop en dan flink schudden.
Serveren
Verdeel de dressing en de geitenkaas over de verschillende borden met bietenplakjes. Hak de walnoten in kleinere stukjes en strooi deze over de bietencarpaccio met geitenkaasdressing.
de walnoten en kleinere stukjes en strooi deze over de bietencarpaccio
Eet smakelijk!