Gevulde koek
Als ik vroeger bij mijn oma op visite ging, dan kreeg ik altijd een kopje thee met een gevulde koek van de bakker. Deze waren zo heerlijk, dat ik zelf gevulde koeken ben gaan bakken. Tijdens het eten denk ik dan weer aan vroeger...
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 150 gram boter
- 100 gram witte basterdsuiker
- 2 eieren
- zout
- 100 gram gemalen amandelen
- 100 gram suiker amandelen
Gevulde koek voorbereiden
Doe de bloem, boter, witte basterdsuiker en een ei in een kom. Kneed het deeg tot een samenhangende bal en laat het deeg voor de gevulde koek in de ijskast opstijven.
Amandelspijs voor de gevulde koek
Doe het amandelschaafsel samen met de suiker in een keukenmachine, maal het fijn en voeg een eiwit toe. Kneed de mix goed door tot dat het smeuïg is en laat het opstijven in de ijskast.
Gevulde koeken maken
Rol het deeg uit tot een dikte van een halve centimeter en steek er acht rondjes uit. Leg vier van de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel over de vier rondjes het amandelspijs. Leg de andere deegrondjes erop, nadat je de randjes hebt ingesmeerd met losgeklopt ei. Druk de randjes aan met een vork. Strijk de bovenzijde van de koeken af met losgeklopt ei. Leg op elke gevulde koek drie hele amandelen en druk deze een beetje aan.
Bak de gevulde koeken op 160 graden gedurende 30 tot 40 minuten.
Categorie
Reviews
Waardering:
Waardering:
Now even uit proberen hoe gemakkelijk dit en heerlijk dit recept is.
Gereviewd door Peter van der Stam in New Zealand op 21-05-2014
Kwamen hard en droog uit de oven teleurgesteld in het eindresultaat
Gereviewd door Renee Bos op 01-02-2017