English mud pie
Als je echt een lekkere chocolade taart wil proeven, maak dan deze hemelse English mud pie. Gemaakt met pure chocolade.
Ingrediënten
- 100 gram bastognekoeken
- 220 gram boter
- 300 gram pure chocolade
- 250 ml room
- 250 gram bruine basterdsuiker
- 5 eieren
Springvorm voorbereiden
Bekleed de bodem en de zijkanten van de springvorm met bakpapier. Zorg dat het bakpapier circa 10 centimeter boven de zijkant uitsteekt.
Bodem voor de mud pie
Verkruimel de bastognekoeken. Smelt 40 gram van de boter in een pan en voeg de bastognekoeken toe en meng alles goed. Doe de mix van boter en bastognekoeken in de springvorm en stamp het aan. Zet de springvorm in de ijskast zodat de bodem kan uitharden.
Vulling
Doe de rest van de boter, de room en de chocolade in een schaal en verwarm au-bain-marie. Klop in een andere schaal de eieren en de basterdsuiker op.
Maak de eiermix en de chocolade mix familie van elkaar en schenk de mix in de springvorm.
Bakken van de mud pie
Bak de mud pie op 160 graden celsius 1,5 uur in de oven. Laat na het bakken de taart 24 uur afkoelen in de ijskast.
Categorie
Reviews
Waardering:
Waardering:
heb de mudpie nu 3 keer gemaakt en iedereen die ik heb laten proeven vonden deze heerlijk en wanneer ik hem weer maakte dus een dikke 10 voor het recept
Gereviewd door ton hoogesteger op 04-02-2024
Waardering:
Behalve de Bastognekoeken heb ik deze taart met uitsluitend biologische ingredienten gemaakt. Bij Ekoplaza kun je van Vivani smeltchocolade kopen. Deze taart was niet te versmaden!
Gereviewd door Deborah op 18-07-2021
Waardering:
Deze taart lijkt mij heel erg lekker maar wat van maat springvorm gebruik je?
Gereviewd door Ria Ester op 02-10-2016
Waardering:
Super lekker!
Gereviewd door Arie op 14-11-2013
Waardering:
recept ziet er goed uit, alleen een vraagje,meng je de beide mixen,of doe je ze los van elkaar in de vorm.
Gereviewd door Astrid Rutgers op 22-03-2013
Waardering:
Ik heb deze taart al diverse keren gebakken. Van iedereen krijg ik geweldige complimenten. Hij smaakt heeeeeeerlijk.
Gereviewd door henk j otten op 24-08-2012
Waanzinnig recept! Inmiddels een klassieker bij ons op verjaardagen. Top!
Gereviewd door Norbert op 05-10-2024