Basis cake
Enige tijd ben ik op zoek geweest naar een basis cake recept die goed luchtig en gemakkelijk te maken is. En na veel experimenteren heb ik nu het ideale basis cake recept gevonden. Dit basiscake recept is een goede basis voor heerlijke slagroomtaarten en cakes. De hoeveelheid die ik in dit recept hanteer is voor een 3-laags slagroomtaart.
Ingrediënten
- 210 gram zachte boter
- Boter voor het invetten
- 375 gram lichte basterdsuiker
- 7 eieren
- 225 gram bloem
- 3 theelepels bakpoeder
- snufje zout
Basis cake voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Beboter twee taartvormen en bekleed de bodems met bakpapier.
Beginnen met de basis cake
Klop de boter en suiker in een kom tot een schuimige massa. Klop geleidelijk één voor één de eieren door het boter en suiker mengsel. Zeef de bloem, bakpoeder en het zout boven het mengsel en spatel het erdoor.
Bakken van de basis cake
Verdeel het mengsel in de twee taartvormen en tik rustig de taartvormen op de ondergrond om het mengsel goed te verdelen.
Zet de cakes in het midden van de voorverwarmde oven en bak ze 35-40 minuten. Laat de cake 10 minuten afkoelen. Haal ze uit de vorm, verwijder het bakpapier en laat ze op een rooster volledig afkoelen.