Heb je een vraag? mail ons

Gratis verzending voor alle bestellingen van meer dan € 50,00

Pasta carbonara zonder room

Pasta carbonara zonder room

14321 (1) waardeer

Onderwerp: dagelijkse-kost | 05 september 2022

Pasta carbonara zonder room

Een snelle variant op de klassieke pasta carbonara. Deze pasta carbonara zonder room eigenlijk een lichte variant omdat er geen room door heen zit, maar zeker niet minder smaakvol. Grote voordeel van deze pasta carbonara zonder room vind ik dat hij binnen 15 minuten op tafel staat.

Ingrediënten

  • 200 gram verse pasta
  • 200 gram gerookte spekreepjes
  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eieren
  • Parmezaanse kaas (geraspt)
  • Bosje bladpeterselie
  • Verse peper

Een snelle variant op de klassieke pasta carbonara. Deze pasta carbonara zonder room eigenlijk een lichte variant omdat er geen room door heen zit, maar zeker niet minder smaakvol. Grote voordeel van deze pasta carbonara zonder room vind ik dat hij binnen 15 minuten op tafel staat.

Voorbereiden van pasta carbonara zonder room

Zet een pan met water op het vuur om de pasta in te koken. Snipper de rode ui en knoflook. Halveer de courgette en snijd in dunne plakjes. Kluts de eieren in een kommetje en zet apart. Hak tot slot de bladpeterselie fijn en zet apart

Bakken van de pasta carbonara zonder room

Zet een koekenpan (zonder boter of olie) op hoog vuur en bak de spekreepjes gedurende 2 minuten. Voeg vervolgens de gesnipperde ui en knoflook toe en bak nog 2-3 minuten. Voeg tot slot de courgette toe en roerbak deze op middelmatig er door heen tot deze gaar is. Kook tegelijkertijd de verse pasta al-dente, afhankelijk van de soort verse pasta zal deze 2-4 minuten dienen te koken.

Afmaken van de pasta carbonara zonder room

Doe de al dente gekookte pasta in een diep bord. Het is nu zaak om snel te handelen voor een smeuïg resultaat. Haal de pan met gebakken spekjes, ui en courgette van het vuur en roer de geklutste eieren er snel door heen. Het is erg belangrijk dat de pan niet meer op het vuur staat, je zult zien dat de eieren snel stollen zodra je ze door het warme mengsel roert, als de pan nog op het vuur staat gaan de eieren bakken, iets wat je wil voorkomen. Giet het geheel over de warme pasta en maak het af door er Parmezaanse kaas overheen te raspen, verse peper overheen te malen en bladpeterselie overheen te strooien. Eet smakelijk met deze snelle, maar heerlijke pasta carbonara zonder room!

Tags

Categorie

Reviews

Waardering: 14321

Carbonara hoort zonder toom in Italië. Met room is wat iemand zelf verzonnen heeft volgens mij

Gereviewd door Marianne op 21-11-2021

Je plaats een waardering over

Pasta carbonara zonder room

ster ster ster ster ster