Gevulde paprika
Gevulde paprika, een heerlijk alternatief om als bijgerecht te serveren, maar ook zeer geschikt als vegetarisch hoofdgerecht.
Ingrediënten
- 200 gram vaste aardappelen
- 4 rode paprika's
- 1 el olijfolie
- 200 gram feta
- 4 el pesto
- handje cherry tomaten
- Bosje basilicum
- Zout
- Peper
Voorbereiding voor gevulde paprika
Verwarm de oven op 200 °C en breng een pan met water en vleugje zout aan de kook. Kook hierin de geschilde aardappelen ca. 15 minuten gaar. Giet af en laat ze wat afkoelen. Halveer ondertussen de paprika's en haal de zaadjes en zaadlijsten er uit. Kwast ze aan de buitenkant in met olijfolie en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Snijd de cherry tomaten in vieren en haal de zaadjes + vocht uit de tomaatjes
Vullen van de gevulde paprika
Snijd de aardappelen in blokjes en doe ze in een schaal. Snijd de feta in blokjes en voeg deze samen met de gesneden cherry tomaten toe bij de aardappelen. Meng de pesto goed door het mengsel. Voor de pesto kan je zowel groene als rode pesto gebruiken, ook kan je natuurlijk 2 gehalveerde paprika's vullen met groene pesto en de 2 andere met rode pesto.
Verdeel vervolgens de vulling over de gehalveerde paprika's.
Bakken van de gevulde paprika
Plaats de bakplaat met de gevulde paprika's in de oven en bakt gedurende circa 45 minuten.
Bestrooi de gevulde paprika met de scheurde basilicumblaadjes en doe er wat verse peper overheen voordat je ze opdient.
Eet smakelijk!