Dorade met venkel uit de oven
Venkel past geweldig goed bij deze vis. We maken het dorade met venkel gerecht af met aardappeltjes.
Ingrediënten
- Dorade
- 2 venkelknollen
- 6 aardappelen
- 2 knoflooktenen
- 2 sjalotjes
- dille (20 gram)
- 150 ml wijn
- citroensap van een halve citroen
- roomboter
- olijfolie
- peper
- zout
Venkel en aardappelen bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappelen, snij ze in dunne plakken en blancheer ze 4 minuten in lichtgezout kokend water. Haal ze uit het kookwater, koel af onder stromend water en dep ze droog.
Snij de venkel in dunne plakken dit kun je ook doen met behulp van een mandoline/rasp ragfijn.
Verhit ondertussen twee eetleped olie in een pan en bak de fijngesneden slalot met de knoflook. Voeg de venkel en wijn toe en bak ongeveer 5 minuten op hoog vuur. Snijd de helft van de dille fijn en bewaar de rest voor garnering.
Dorade met venkel
Vet een ovenschaal in met wat olie en verdeel de aardapel en venkel in de ovenschaal. Bestrooi de binnenkant van de vis met peper en zout. Leg de vis op de laag aardappelen met venkel.
Bestrooi de dorade met de dille en verdeel de boter erover. Bak de vis circa 2o min. in het midden van de oven gaar. Garneer met de rest van de dille.
Een simpel gerecht om je vingers bij af te likken. Geniet van de dorade met venkel!
Categorie
Reviews
Waardering:
Heerlijk. Gelijk in mediterraanse sferen!
Gereviewd door Fred op 17-07-2016