De wereld een stukje mooier en beter maken, dat willen we toch eigenlijk allemaal? En zeker als dat ook nog prettig en gezond kan. En het mooie is: het ligt voor iedereen onder handbereik. Urban farming combineert alle mogelijkheden om bewuster en gezonder te leven, in harmonie met jezelf, met anderen en met je omgeving. Er zijn dus eigenlijk alleen maar voordelen.
De kern van urban farming
Het principe van urban farming is dat iedereen in staat is zelf groenten, kruiden of zelfs fruit te telen, ook al woon je in de stad. Urban farming is eigenlijk boer zijn in de stad. Wie zelf geen eigen tuintje heeft kan gebruik maken van volkstuintjes, plantenbakken, stoepsteen-tuintjes of stukjes snippergroen in de omgeving. In je eigen tuintje, je eigen plantenbak teel je vervolgens zelf je favoriete gewassen, zonder dat daar bestrijdingsmiddelen aan te pas hoeven te komen. Met aandacht zie je hoe je zelfgeteelde groenten groeien. En: met aandacht wordt alles beter. Lekker, gezond en veel beter voor het milieu! Veel tips over het kweken van eigen gewassen kan je vinden onder groenten, kruiden en fruit.
Zoek de samenwerking
Het wordt nog leuker als je met anderen samen in het urban farming stapt. Je kunt elkaar tips geven, elkaar helpen bij het maken van de plantenbakken en bepaalde kruiden of groenten met elkaar uitwisselen. Je kunt samen ontdekken welke combinatie van bodem en beschikbaar zonlicht het beste resultaat geeft voor specifieke gewassen. Zo ontdek je het beste in jezelf, je buurt en de beschikbare mogelijkheden. Urban farming leidt tot een bewustere en intensere manier van leven.
Werken aan een betere wereld
De kernvoordelen van urban farming spreken voor zichzelf. Er worden minder bestrijdingsmiddelen gebruikt, je gaat bewuster om met de natuur en je eet veel lekkerder groenten en fruit. Bovendien heb je door de samenwerking met anderen een fijner contact in de buurt. Het zijn allemaal middelen om samen te werken aan een betere wereld waar het goed toeven is.